Sparta vyorvnala sériu s Brnom, Sersen "prepotil" záver na trestnej lavici

12.03.2012 Celý región

Praha 12. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca v službách pražskej Sparty Michal Sersen prežíval v nedeľňajšom zápase štvrťfinále play off proti Komete Brno nepríjemné momenty. Niekdajší zadák bratislavského Slovana si totiž vykoledoval dva menšie tresty v predĺžení, ale Sparta napokon vyhrala 3:2 po samostatných nájazdoch.

Brno vyhralo v prvom zápase 4:3 a tak sa séria za stavu 1:1 presunie z českej metropoly do centra Moravy."Bol to klasický osobný súboj, po ktorom sme obaja spadli na ľad. Súperovi ale nejakým spôsobom spadla prilba, za čo ma rozhodca vylúčil. Podľa mňa to bol celkom normálny súboj, akých je v zápase neúrekom. Rozhodca sa takto rozhodol a ja s tým nič neurobím," povedal o prvom treste v nadstavenom čase Sersen. "Pri druhom vylúčení tesne pred koncom predĺženia sme hrali presilovku 4:3. Ja som vystrelil od modrej, rana mi ale nesadla a puk som trafil do prvého brániaceho hráča. Snažil som sa mu zabrániť vo vyhodení, ale urobil som to nedovolene."

Súboj Sparty z Brno je podľa Sersena vyhrotený a aj v hlavnom meste bolo vidieť niekoľko agresívnych zákrokov. "Niečo podobného sme ale asi očakávali, takže zaskočení sme určite neboli. Presne taký hokej sa v play off hrá a hrať by sa mal. Myslím si, že sme na ich hru dokázali značnou mierou odpovedať a nenechali sme sa zaskočiť. Určite nás čaká ešte dlhá séria," zdôraznil zadák Sparty. "Sústredíme sa na každý zápas osobitne. Myslím si, že nás čakajú dva podobné zápasy, ako u nás v Holešoviciach. Agresívna hra a tvrdý boj. Musíme bojovať každú sekundu a snažiť sa zvíťaziť."
 

Vyberte región